Vegetarische Aubergineballetjes
Deze balletjes zijn lekker, sappig en zacht. Zeker in combinatie met tomatensaus heerlijk als tapas of met wat spaghetti en salade als een heerlijke en makkelijke maaltijd.
Ingrediënten 4 personen
2 kleine of 1 grote aubergine, in kleine stukken1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
90 gr. paneermeel
2 el Parmezaanse kaas
2 el peterselie
1/2 tl oregano
snuf zout
1 el lijnzaad + 3 el heet water
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de ui 5 minuten totdat deze doorzichtig zijn. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten.
2. Voeg de aubergine toe en bak 15 minuten totdat de aubergine lichtbruin en zacht is.
3. Pureer de aubergine met de staafmixer tot het redelijk glad is.
4. Roer het paneermeel, kaas, peterselie, oregano, zout en lijnzaad door de aubergine.
5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Maak kleine balletjes van het auberginemengsel ter grootte van een walnoot.
7. Bak 15 minuten, draai om en bak nogmaal 15 minuten.
Bron
www.debakparade.nl