BBQ saus met smaak diepgang

  • Afrikaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2014
  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

  • BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

    BBQ saus met smaak diepgang

Een zoetzuur saus, maar dan anders. Tot mijn 28 ste jaar woonde ik in Zuid-Afrika en daar word je van kleins af met een paplepel zoetzure sauzen gevoerd. Zo eigenlijk heb ik genoeg gehad van al dat zoetzuur. Vandaar deze alternatief. Door de uitgebakken spekjes word de saus hartiger en door de pittige karakter van de saus neem het wat weg van dat typische zoetzuur smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
VOOR BBQ SAUS
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 rode pepers, fijn
1 geschild en in stukjes gesneden appel
1 in stukjes gesneden groene paprika
50-100 g bacon, fijn gesneden en erna in olie bros gebakken

2 e paprikapoeder
2 t zeezout
3 e bruine suiker
2 t gladde mosterd
1/4 t chilipoeder
1/4 t komijn
1/4 t grof gemalen zwarte peper
1/4 t witte peper
4-6 e tomatenketchup (afhangende van de dikte van saus)
1 e gekruide rijstazijn
1 e ciderazijn
1 e Worcestersaus

1. Pureer de bacon in een keukenmachine voeg de ui, knoflook, pepers, appel en paprika erbij en pureer tot fijn.
2. Voeg overige ingredienten erbij en pureer verder tot zeer fijn.(geen stukjes)
3. Kook bbq saus voor 5 min. in sauspan tot alles gaar zijn en laat saus afkoelen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

TOEPASSINGEN

Gemarineerd varkenssate met bbq saus
500 g hamlappen in sate blokjes
bbq saus zoals hierboven besproken
satestokjes
lichte Chinese sojasaus als dipsaus

1. Marineer het vlees voor 2 uur in bbq saus.
2. Steek blokjes vlees aan stokjes en rooster op bbq tot gaar en mooi van kleur.
3. Verdeel sojasaus erover of geeft het er apart bij.

Gemarineerd kipsate met bbq saus
500 g kipfilet in sate blokjes
bbq saus zoals hierboven besproken
satestokjes
lichte Chinese sojasaus als dipsaus

1. Marineer het kip voor 2 uur in bbq saus.
2. Steek blokjes vlees aan stokjes en rooster op bbq tot gaar en mooi van kleur.
3. Verdeel sojasaus erover of geeft het er apart bij.

Gehaktballetjes sate in bbq saus
500 g half om half gehakt
bbq saus zoals hierboven besproken (zo 4 eetlepels)
paneermeel (genoeg om stevige ballen van te maken)
satestokjes
lichte Chinese sojasaus als dipsaus

1. Meng de bbq saus door gehakt en erna de paneermeel tot stevige gehakt.
2. Draai er kleine balletjes van en doen die terug in de koelkast voor een 1/2 uur.
3. Steek balletjes aan stokjes en rooster tot gaar en mooi van kleur.
4. Verdeel sojasaus erover of geeft het er apart bij.

Gehaktballen met bbq saus en Parmezaanse kaas uit oven
500 g half om half gehakt
4 e bbq saus zoals hierboven besproken
paneermeel voor stevige gehaktballen
iets Olijfolie
geraspt Parmezaanse kaas

1. Draai ballen van gehakt en bbq saus met paneermeel.
2. Doen wat Olijfolie onder in een ovenschaal en verdeel gehaktballen over ovenschaal.
3. Verdeel daarover de Parmezaanse kaas.
4. Bak bij 200*C voor 45-60 min. tot kaas wat gesmolten zijn en gehaktballen mooi van kleur.

Eet dit met spaghetti en gepofte uien (gepofte uien maakt je door uien in aluminiumfolie te wikkelen en een uur in medium heet hitte te bakken op0 kolen in bbq of in oven.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Natuurlijk is deze bbq saus ook voor kippenbouten die je vooraf bijna gaar kookt en af roosteren op bbq. Ook blokjes vis kan in deze bbq saus gemarineerd worden en erna geroosterd op bbq.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 29-06-2014

Mooie saus Deon, en fijn dat je er een paar satetjes erbij gedaan hebt. Neem ik mee. Bedankt, Margrit

jikke2 avatar
jikke2 06-06-2014

Ik ga het zeker uitproberen!!!!

Purrie avatar
Purrie 06-06-2014

Ik ben dol op recepten waar veel verschillende kruiden inzitten, spannend voor de smaak. Dit zal wel weer een toppertje zijn, ik ga het zeker proberen! Eerst de balletjes uit de oven waarschijnlijk, dank!

deonart avatar
deonart 06-06-2014

Roger vooral dat gehakt satetjes zijn super lekker, maar de rest ook hoor, gewoon proberen grt Deon

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 06-06-2014

Hoi Deon, deze gang is inderdaad een flink diepe gang. Ik ben heel benieuwd ,maar vol vertrouwen wat ik ga proeven als deze ingredienten een tijdje aan elkaar gewend zijn geraakt. Ik verwacht iets moois. Groet Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten