ZOMERSE AARDBEIENMOUSSE
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-06-2014
Natuurlijk eten is de makkelijkste manier om gezond te blijven. In de zomer is het extra fijn koken omdat de natuur al het werk al gedaan heeft. - Annabel Langbein
Ingrediënten 5 personen
500 g aardbeien, ontkroond2 el citroensap
1 tl vanille-extract
1 pakje aardbeiengelei
55 g fijne kristalsuiker
125 ml kokend water
125 dl yoghurt
Voor erbij:
250 g aardbeien, in stukjes
2 el poedersuiker
1 el wodka (naar keuze)
250 ml yoghurt
Bereidingswijze
Pureer de aardbeien met het citroensap en de vanille.
Meng de aardbeiengelei met de suiker en het kokendewater en roer net zolang tot de gelei volledig is opgelost. Roer dit mengsel door de aardbeienpuree, voeg de yoghurt toe en meng alles goed.
Schenk de mousse in een kom of in aparte schaaltjes enlaat hem ten minste 2 uur of een hele nacht in dekoelkast opstijven.
Voor de garnering: meng de aardbeien met de suiker en wodka (naar keuze) en laat ze 10 minuten weken. Garneer de mousse met een lepel yoghurt en een paar aardbeien. Serveer meteen.
Dit recept komt uit Smult. Kijk opwww.smulweb.nl/smult
Bron
Annabel Langbein's boek: Food & Fun
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties