ZOMERSE AARDBEIENMOUSSE

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2014
  • ZOMERSE AARDBEIENMOUSSE

    ZOMERSE AARDBEIENMOUSSE

    ZOMERSE AARDBEIENMOUSSE

Natuurlijk eten is de makkelijkste manier om gezond te blijven. In de zomer is het extra fijn koken omdat de natuur al het werk al gedaan heeft. - Annabel Langbein

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 g aardbeien, ontkroond
2 el citroensap
1 tl vanille-extract
1 pakje aardbeiengelei
55 g fijne kristalsuiker
125 ml kokend water
125 dl yoghurt
Voor erbij:
250 g aardbeien, in stukjes
2 el poedersuiker
1 el wodka (naar keuze)
250 ml yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de aardbeien met het citroensap en de vanille.
Meng de aardbeiengelei met de suiker en het kokendewater en roer net zolang tot de gelei volledig is opgelost. Roer dit mengsel door de aardbeienpuree, voeg de yoghurt toe en meng alles goed.
Schenk de mousse in een kom of in aparte schaaltjes enlaat hem ten minste 2 uur of een hele nacht in dekoelkast opstijven.
Voor de garnering: meng de aardbeien met de suiker en wodka (naar keuze) en laat ze 10 minuten weken. Garneer de mousse met een lepel yoghurt en een paar aardbeien. Serveer meteen.

Dit recept komt uit Smult. Kijk opwww.smulweb.nl/smult

Bron

Annabel Langbein's boek: Food & Fun

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten