Zadenpittencrackers

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2014
  • Zadenpittencrackers

    Zadenpittencrackers

    Zadenpittencrackers

Eenvoudige, snelle crackers gemaakt van diverse zaden & pitten met diverse smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
Ga ongeveer uit van onderstaande verhoudingen, maar varieer met de ingredienten!

50 gram lijnzaad
25 gram chiazaad
25 gram sesamzaad
25 gram pompoenpitten
90 ml water
1 tl zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de crackers in ongeveer 25 minuten af.

Varieer met zaden & pitten, maar wellicht ook met noten of peulvruchten. Daarnaast kun je diverse smaakjes toevoegen door kruiden (zoals Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum), pittige kruiden (chilipoeder, cayennepeper) of zoete kruiden (kaneel, cacao, koek- & speculaaskruiden), fruitsap of bijvoorbeeld edelgist of kaas toe te voegen.

Serveertip

Je kunt de crackers beleggen met wat je wenst, bijv. hummus, jam, groentespreads, etc.
Ook kun je ze kleiner snijden en gebruiken om te dippen in bijvoorbeeld een guacemole of tomatensalsa.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten