Babi Pangang saus

  • Chinees,
  • 10-20 min.
  • Babi Pangang saus

    Babi Pangang saus

    Babi Pangang saus

Heerlijkje zoet zure saus, lijkt op die van de Chinees. Om b.v. Babi Pangang te maken of doe hem gewoon over rijst, of pasta,(spaghetti of mie, mihoen) snel en zalig

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
* Halve zoete ui (wit), fijngehakt

* 1 teen knoflook,
héél fijngesnipperd
* 2 theelepels koolzaadolie of zonnebloemolie
* 1,5 eetlepel tomatenpuree
* 1 theelepel fijngehakte verse gember
* 300 ml water
* 4 eetlepels sweet Chilisaus
* 4 eetlepels bruine suiker
* 4-5 eetlepels verse citroensap
* 3 eetlepels tomatenketchup
* 1,5 eetlepel witte wijnazijn
* 1 theelepel sambal
* Snufje zout
* 1 eetlepel
maizena
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 538,35 kcal
Koolhydraten 118,14 g
Eiwitten 3,31 g
Vetten 4,10 g
Benodigdheden

braadpan, kopje

Bereidingswijze

Bak de ui samen met de knoflook aan in de olie, voeg de tomatenpuree en de gehakte gember erbij en laat dit alles even aanstoven. Afblussen met water.
Voeg er daarna de sweet Chilisaus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup, de witte wijnazijn en sambal aan toe en breng het verder op smaak met wat zout.
Maak een papje van de maena met wat water en dik daarmee de saus wat aan. Laat de saus nog enkele minuutjes zacht pruttelen

Bron

Koken met Smulmama

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten