Babi Pangang saus
- Chinees,
- 10-20 min.
Heerlijkje zoet zure saus, lijkt op die van de Chinees. Om b.v. Babi Pangang te maken of doe hem gewoon over rijst, of pasta,(spaghetti of mie, mihoen) snel en zalig
Ingrediënten 1 persoon
* Halve zoete ui (wit), fijngehakt* 1 teen knoflook,
héél fijngesnipperd
* 2 theelepels koolzaadolie of zonnebloemolie
* 1,5 eetlepel tomatenpuree
* 1 theelepel fijngehakte verse gember
* 300 ml water
* 4 eetlepels sweet Chilisaus
* 4 eetlepels bruine suiker
* 4-5 eetlepels verse citroensap
* 3 eetlepels tomatenketchup
* 1,5 eetlepel witte wijnazijn
* 1 theelepel sambal
* Snufje zout
* 1 eetlepel
maizena
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 538,35 kcal |
Koolhydraten | 118,14 g |
Eiwitten | 3,31 g |
Vetten | 4,10 g |
Benodigdheden
braadpan, kopje
Bereidingswijze
Bak de ui samen met de knoflook aan in de olie, voeg de tomatenpuree en de gehakte gember erbij en laat dit alles even aanstoven. Afblussen met water.
Voeg er daarna de sweet Chilisaus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup, de witte wijnazijn en sambal aan toe en breng het verder op smaak met wat zout.
Maak een papje van de maena met wat water en dik daarmee de saus wat aan. Laat de saus nog enkele minuutjes zacht pruttelen
Bron
Koken met Smulmama