Babi Pangang saus

  • Chinees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2014
  • Babi Pangang saus

    Babi Pangang saus

    Babi Pangang saus

Heerlijkje zoet zure saus, lijkt op die van de Chinees. Om b.v. Babi Pangang te maken of doe hem gewoon over rijst, of pasta,(spaghetti of mie, mihoen) snel en zalig

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
* Halve zoete ui (wit), fijngehakt

* 1 teen knoflook,
héél fijngesnipperd
* 2 theelepels koolzaadolie of zonnebloemolie
* 1,5 eetlepel tomatenpuree
* 1 theelepel fijngehakte verse gember
* 300 ml water
* 4 eetlepels sweet Chilisaus
* 4 eetlepels bruine suiker
* 4-5 eetlepels verse citroensap
* 3 eetlepels tomatenketchup
* 1,5 eetlepel witte wijnazijn
* 1 theelepel sambal
* Snufje zout
* 1 eetlepel
maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, kopje

Bereidingswijze

Bak de ui samen met de knoflook aan in de olie, voeg de tomatenpuree en de gehakte gember erbij en laat dit alles even aanstoven. Afblussen met water.
Voeg er daarna de sweet Chilisaus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup, de witte wijnazijn en sambal aan toe en breng het verder op smaak met wat zout.
Maak een papje van de maena met wat water en dik daarmee de saus wat aan. Laat de saus nog enkele minuutjes zacht pruttelen

Bron

Koken met Smulmama

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-06-2014

hoi Erwin, leuk dat je dit receptje meenam en het even liet weten. Laat het je smaken, groetjes Ruth en een tof pinkster weekend gewenst,

Delarosa avatar
Delarosa 03-06-2014

Lekker Ruth, ik neem deze mee van je als je het niet erg vindt ;) Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten