Mexicaanse quinoa

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2014
  • Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

  • Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

  • Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

    Mexicaanse quinoa

Mexicaanse quinoa makkelijk eenpansgerecht!

Mexicaanse quinoa met zwarte bonen, mais en avocado. Een waanzinnig lekker gerecht boordevol smaak en gezonde superfoods!

Hoofdgerecht 4 personen 40 minuten

Ingrediten

Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie)
300 g quinoa
2 tenen knoflook
2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers
1 flinke tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten)
5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt
2 el fijngehakte verse koriander
2 avocados
1 limoen
Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren

Bereiding
Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee.

Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht.

Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper.
Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen



Ingrediten

Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie)
300 g quinoa
2 tenen knoflook
2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers
1 flinke tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten)
5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt
2 el fijngehakte verse koriander
2 avocados
1 limoen
Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze



Bereiding
Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee.

Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht.

Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper.
Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af!

Bron

Keukenliefde

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten