Indische pannekoeken met gekruid gehakt

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2014

Pannekoeken met een dun laagje gekruid gehakt erop meegebakken, da's lekker hoor!
Ietsje pittig maar niet storend overheersend..

In de verte lijkt het wel op Lahmacun, de Turkse pizza, maar wij vinden dit toch wel veel lekkerder.. En deze komen natuurlijk uit de pan ipv uit de oven...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr bloem
2 eieren
mix van volle melk & kokosmelk (50/50; zelf even bepalen hoe dik je het beslag wil, wij doen vrij dun: 8 dl)
1 volle el 5 kruidenpoeder

300 gr rundergehakt
1 ei
1 Spaans pepertje, heel fijngesneden (pitjes eruit)
1 sjalotje, heel fijngesneden
2 teentjes knoflook, heel fijngesneden
1 volle tl ketoembar
1 volle tl djahe
1 volle el tomatenpuree
2 el ketjap manis

arachide- of zonnebloemolie
seroendeng
gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
2 mengkommen
garde
koekenpan

Voorbereiding

Het beslag:
Roer de bloem los met de 2 soorten melk, eieren en kruidenpoeder.
Laat dit een kwartiertje staan en klop het dan nog een keer goed door tot het een mooi luchtig beslag is.

Meng in de tussentijd het gehakt met het ei, pepertje, sjalotje, knoflook, ketoembar, djahe, tomatenpuree en ketjap heel goed door elkaar en laat de smaken ook even doortrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de koekenpan (niet te hoog vuur), schep er een pollepel beslag in en wals dit een keer door de pan zodat het gelijkmatig verdeelt tot een pannekoek.

Laat ietsje stollen en wrijf er dan een volle pollepel van het gehaktmengsel over uit - zoals op een pizza - en laat nog even liggen tot je zeker weet dat de onderkant helemaal droog is.
Draai dan voorzichtig om en bak nog een paar minuutjes tot ook die kant gaar is.
Omkeren, bestrooien met de seroendeng en uitjes en op naar de volgenden pannekoeken ;-)

Je kunt ze natuurlijk in de oven warmhouden, op zo'n 65grC of op een bord boven een pan heet water met een stukje alufolie erover, tot ze allemaal gebakken zijn. Eet smakelijk!

Bron

Onze Jiri

Serveertip

Alles wat je er lekker op/bij lijkt, gewoon doen! Veel mogelijkheden, en ook koud zijn ze lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 30-08-2014

ik vind 1 volle el 5 kruidenpoeder wel heel veel...

Purrie avatar
Purrie 29-08-2014

wauw, dank voor dit recept! Lijkt me fantastisch lekker, ik ga het morgen uitproberen! Veel groetjes!

adeline43 avatar
adeline43 24-06-2014

lijkt mij ook erg lekker, neem je recept mee, bedankt! Groetjes, Adelinelijkt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten