Zoete aardappel-dahl met verse basilicum en warm naanbrood
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit gemakkelijke gerecht, gemaakt van peulvruchten, komt uit de Indiase keuken.
Ingrediënten 4 personen
2 rode uien1 rode peper
4 tomaten
800 g bataat
12 basilicum blaadjes
4 tl currykruiden
2 blikken linzen
300 g spinazie
4 naanbroden
2 el olijfolie
1000 ml groentebouillon
Peper en zout naar smaak toevoegen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 774,53 kcal |
Koolhydraten | 121,85 g |
Eiwitten | 25,08 g |
Vetten | 16,75 g |
Benodigdheden
Soeppan
Staafmixer of blender
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.
2. Pel de rode ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Was de basilicum en scheur klein.
3. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten mee. Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
4. Voeg vervolgens de linzen, inclusief het vocht, bataat en de groentebouillon toe en kook 15 minuten. Voeg halverwege de voorgewassen spinazie toe en breng op smaak met peper en zout.
5. Besprenkel ondertussen het naanbrood met water en bak 2 4 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Haal de soeppan van het vuur. Pureer, indien gewenst, de dahl grof met een staafmixer of blender met maar enkele korte pulsen. Zo blijft de soep nog wat grof van structuur. Breng verder op smaak met peper en zout.
7. Roer het grootste deel van de basilicum door de dahl en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige basilicum.
Voedingswaarde:
Energie: 693 g
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 110 g
Vet totaal: 12 g
Verzadigd: 2 g
Onverzadigd: 10 g
Vezels: 19 g