Roti'S Uit Sri Lanka
- Indiaas, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 06-06-1999
Deze roti's zijn heel anders dan die uit Suriname of India. Ze worden gemaakt met versgeraspte kokos en gegeten bij curry's of als ontbijt met palmstroop
Ingrediënten 6 personen
400 gr bloem, 1/2 kokosnoot, geraspt, 1 dessertlepel bakpoeder, 3 dessertlepels zout water, 1/2 cup warm water, kokosolie of zonnebloemolieerbij: curry of ananasjam of banaan en palmstroop
Benodigdheden
zware koekepan, deegkom, kwastjeVoorbereiding
Mix de bloem, kokos, bakpoeder, zout water met de handen in een kom. Voeg handwarm water toe en kneed totdat de deegbal los komt van de deegkom. Laat 40 minuten staan.
Bereidingswijze
Maak nu 6 tot 8 balletjes van het deeg. Verhit alvast een zware koekepan, zonder vet (!) Maak een balletje plat totdat een ronde plak ontstaat waarvan de dikte tussen die van een pannekoek en een shoarmabroodje in moet zitten. Smeer met een kwastje een beetje kokosolie (of zonnebloemolie) op de roti en bak ze in de pan ongeveer 1 minuut per kant, daarna nog een minuut per kant. Er moeten zwarte plekjes op komen, de rest van de roti blijft wit, ze worden dus niet echt bruin.
Serveertip
Serveer bij indiase of sri lankese currys of met ananasjam of palmstroop en banaan als ontbijtje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties