Roti'S Uit Sri Lanka

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-1999

Deze roti's zijn heel anders dan die uit Suriname of India. Ze worden gemaakt met versgeraspte kokos en gegeten bij curry's of als ontbijt met palmstroop

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gr bloem, 1/2 kokosnoot, geraspt, 1 dessertlepel bakpoeder, 3 dessertlepels zout water, 1/2 cup warm water, kokosolie of zonnebloemolie
erbij: curry of ananasjam of banaan en palmstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zware koekepan, deegkom, kwastje

Voorbereiding

Mix de bloem, kokos, bakpoeder, zout water met de handen in een kom. Voeg handwarm water toe en kneed totdat de deegbal los komt van de deegkom. Laat 40 minuten staan.

Bereidingswijze

Maak nu 6 tot 8 balletjes van het deeg. Verhit alvast een zware koekepan, zonder vet (!) Maak een balletje plat totdat een ronde plak ontstaat waarvan de dikte tussen die van een pannekoek en een shoarmabroodje in moet zitten. Smeer met een kwastje een beetje kokosolie (of zonnebloemolie) op de roti en bak ze in de pan ongeveer 1 minuut per kant, daarna nog een minuut per kant. Er moeten zwarte plekjes op komen, de rest van de roti blijft wit, ze worden dus niet echt bruin.

Serveertip

Serveer bij indiase of sri lankese currys of met ananasjam of palmstroop en banaan als ontbijtje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten