Kipkerrie met Chinese invloeden
- Aziatisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-06-2014
Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt.
Ingrediënten 4 personen
400 g kipfilet in dunne plakjes4 lente-uitjes in ringetjes (wit en groen gescheiden)
1 ui, in dunne halve ringen
3 teentjes knoflook, fijn
4 cm verse gember, fijn
2-4 rode pepers, fijn
2 t paprikapoeder
2 t koriander
3t kerriepoeder
1/2 t 5 kruidenpoeder
400 ml kippenbouillon
1 e rijstazijn
1 e lichte sojasaus
water en maizena papje (genoeg om een gebonden saus te maken)
olie voor bakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 239,56 kcal |
Koolhydraten | 18,90 g |
Eiwitten | 26,42 g |
Vetten | 5,43 g |
Bereidingswijze
1. Bak plakjes kipfilet tot bruin en gaar in olie en haal uit pan.
2. Roerbak de wit van lente-uitjes, uienringen, knoflook, gember en rode peper tot zacht en de geuren vrijkomen.
3. Voeg de paprikapoeder, koriander, kerriepoeder en5 kruiden erbij en bak tot geuren vrijkomen.
4. Voeg kip weer toe en bak tot kip met specerijen zijn bedekt.
5. Voeg kippenbouillon, rijstazijn en sojasaus erbij en stoof kip voor 10 min. met deksel op pan.
6. Meng groene lente-ui ringetjes door de saus en bind saus met de maizena en water papje.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Lekker met bami of
Gebakken rijst
Laatste reacties
koriander poeder
hallo, ik heb een vraagje, gaat het in dit recept om verse koriander of korianderpoeder?
Maak het steeds als hoofdmaaltijd en het is elke keer weer superlekker!! Vandaag met wat champignons en tauge. Dank je Deon, een topper.
Lijkt me heerlijk gekruid! Neem dit mee, dank je wel!
Vanavond gesmuld van je kipkerrie. Echt heerlijk, een blijvertje! Groetjes, Marijke
Kwam je recept in de smulweb agenda tegen en we hebben het vanavond gegeten. En ondanks dat ik helemaal niet van bloemkool hou hebben we zitten smullen!
Lijkt me heerlijk Deon. Neem je recept mee om snel te maken. Groetjes, Petra
Wij vonden het heel lekker, samen met je gebakken rijst die ik helemaal heerlijk vond. Volgende dag bij de overgebleven rijst sate gemaakt, lekker. Thanks
Vandaag het restje aangevuld met gekookte eieren.....Ook lekker!
Lekker!