Kipkerrie met Chinese invloeden

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2014
  • Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

  • Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

  • Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

    Kipkerrie met Chinese invloeden

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g kipfilet in dunne plakjes
4 lente-uitjes in ringetjes (wit en groen gescheiden)
1 ui, in dunne halve ringen
3 teentjes knoflook, fijn
4 cm verse gember, fijn
2-4 rode pepers, fijn
2 t paprikapoeder
2 t koriander
3t kerriepoeder
1/2 t 5 kruidenpoeder
400 ml kippenbouillon
1 e rijstazijn
1 e lichte sojasaus
water en maizena papje (genoeg om een gebonden saus te maken)
olie voor bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 239,56 kcal
Koolhydraten 18,90 g
Eiwitten 26,42 g
Vetten 5,43 g

Bereidingswijze

1. Bak plakjes kipfilet tot bruin en gaar in olie en haal uit pan.
2. Roerbak de wit van lente-uitjes, uienringen, knoflook, gember en rode peper tot zacht en de geuren vrijkomen.
3. Voeg de paprikapoeder, koriander, kerriepoeder en5 kruiden erbij en bak tot geuren vrijkomen.
4. Voeg kip weer toe en bak tot kip met specerijen zijn bedekt.
5. Voeg kippenbouillon, rijstazijn en sojasaus erbij en stoof kip voor 10 min. met deksel op pan.
6. Meng groene lente-ui ringetjes door de saus en bind saus met de maizena en water papje.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met bami of
Gebakken rijst

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 04-05-2016

koriander poeder

connywm avatar
connywm 04-05-2016

hallo, ik heb een vraagje, gaat het in dit recept om verse koriander of korianderpoeder?

tim1961 avatar
tim1961 03-05-2016

Maak het steeds als hoofdmaaltijd en het is elke keer weer superlekker!! Vandaag met wat champignons en tauge. Dank je Deon, een topper.

ArualB avatar
ArualB 14-01-2016

Lijkt me heerlijk gekruid! Neem dit mee, dank je wel!

marie-france avatar
marie-france 13-01-2016

Vanavond gesmuld van je kipkerrie. Echt heerlijk, een blijvertje! Groetjes, Marijke

aaja avatar
aaja 08-01-2015

Kwam je recept in de smulweb agenda tegen en we hebben het vanavond gegeten. En ondanks dat ik helemaal niet van bloemkool hou hebben we zitten smullen!

pwiggers avatar
pwiggers 17-06-2014

Lijkt me heerlijk Deon. Neem je recept mee om snel te maken. Groetjes, Petra

Mariana54 avatar
Mariana54 12-06-2014

Wij vonden het heel lekker, samen met je gebakken rijst die ik helemaal heerlijk vond. Volgende dag bij de overgebleven rijst sate gemaakt, lekker. Thanks

AYTTM avatar
AYTTM 04-06-2014

Vandaag het restje aangevuld met gekookte eieren.....Ook lekker!

AYTTM avatar
AYTTM 04-06-2014

Lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten