1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalmfiletblokjes met pompoenpasta

Zalmfiletblokjes met pompoenpasta

Door: naus_marijke

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2014

Ingrediënten 4 personen


  Snijd het pompoenvlees in dunne plakken en besprenkel dit met 2 eetl. olie en 2 eetl. sojasaus.Leg de plakken pompoenvlees op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in eenvoorverwarmde oven bij 220 °C (gas: stand 5, hetelucht 200 °C) in ca. 15 - 20 minuten garen.Was en droog de zalmfilet en snijd deze in blokjes. Besprenkel de zalmblokjes met citroensapen haal ze door een marinade van 2 eetl. sojasaus en Teriyaki. Bereid de spaghetti 'al dente'zoals op de verpakking is aangegeven. Rooster de pompoenpitten in een pan met antikleeflaag(Ø 26 cm). Braad in ca. 5 minuten de zalm in een pan in de resterende hete olie en draai af en toe om. Voegde crème fraîche toe. Meng dit met de spaghetti en pompoen en breng op smaak met limoensapen -rasp, peper, een paar tijm- en majoraanblaadjes en de overige sojasaus.


Verder heb je nodig



 
400 g pompoen-vruchtvlees
4 eetl. olijfolie
4 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
6 eetl. Kikkoman Teriyaki marinade
500 g zalmfilet
citroensap
500 g spaghetti
60 g pompoenpitten
1 beker crème fraîche (= 150 g)
sap en rasp van een 1/2 limoen
vers gemalen peper
een paar tijm- en majoraanblaadjes
 

Zalmfiletblokjes met pompoenpasta

Zalmblokjes met pompoen

Zalmblokjes met pompoen

Zalmfiletblokjes met pompoenpasta
Ingrediënten voor 4 personen
per portie: 3974 kJ / 949 kcal
 
400 g pompoen-vruchtvlees
4 eetl. olijfolie
4 eetl. kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
6 eetl. Kikkoman teriyaki marinade
500 g zalmfilet
citroensap
500 g spaghetti
60 g pompoenpitten
1 beker crème fraîche (= 150 g)
sap en rasp van een 1/2 limoen
vers gemalen peper
een paar tijm- en majoraanblaadjes
 
Bereiding
Bereidingstijd: 50 min
 
Snijd het pompoenvlees in dunne plakken en besprenkel dit met 2 eetl. olie en 2 eetl. sojasaus.
Leg de plakken pompoenvlees op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in een
voorverwarmde oven bij 220 °C (gas: stand 5, hetelucht 200 °C) in ca. 15 - 20 minuten garen.
Was en droog de zalmfilet en snijd deze in blokjes. Besprenkel de zalmblokjes met citroensap
en haal ze door een marinade van 2 eetl. sojasaus en Teriyaki. Bereid de spaghetti 'al dente'
zoals op de verpakking is aangegeven. Rooster de pompoenpitten in een pan met antikleeflaag
(Ø 26 cm).
 
Braad in ca. 5 minuten de zalm in een pan in de resterende hete olie en draai af en toe om. Voeg
de crème fraîche toe. Meng dit met de spaghetti en pompoen en breng op smaak met limoensap
en -rasp, peper, een paar tijm- en majoraanblaadjes en de overige sojasaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

  Snijd het pompoenvlees in dunne plakken en besprenkel dit met 2 eetl. olie en 2 eetl. sojasaus.Leg de plakken pompoenvlees op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in eenvoorverwarmde oven bij 220 °C (gas: stand 5, hetelucht 200 °C) in ca. 15 - 20 minuten garen.Was en droog de zalmfilet en snijd deze in blokjes. Besprenkel de zalmblokjes met citroensapen haal ze door een marinade van 2 eetl. sojasaus en Teriyaki. Bereid de spaghetti 'al dente'zoals op de verpakking is aangegeven. Rooster de pompoenpitten in een pan met antikleeflaag(Ø 26 cm). Braad in ca. 5 minuten de zalm in een pan in de resterende hete olie en draai af en toe om. Voegde crème fraîche toe. Meng dit met de spaghetti en pompoen en breng op smaak met limoensapen -rasp, peper, een paar tijm- en majoraanblaadjes en de overige sojasaus.

Bron

Receptenweb



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top