1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Aioli
  5. Garnalen met pancetta en aioli

Garnalen met pancetta en aioli

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2014

Ingrediënten 1 personen


[list=none]
2 eetlepels olijfolie, om te besprenkelen
20 jumbogarnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, maar met staartstuk
10 plakjes pancetta, doormidden gesneden
2 eierdooiers
4 teentjes knoflook, geplet
sap van 1 citroen
1 theelepel dijonmosterd
snufje saffraan, geweekt in 1 eetlepel warm water
100 ml extra virgine olijfolie

 


Verder heb je nodig


bamboespiesen, grillpan, blender of keukenmachine.


Garnalen met pancetta en aioli
Garnalen met pancetta en aioli

Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld als hapjes op een feest, bij het aperitief voor een diner of als tapasmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

 Sprenkel de olijfolie over de jumbogarnalen en bestrooi ze met peper. Wikkel een plakje pancetta om elke garnaal. Prik de garnalen aan voorgeweekte bamboespiesen en zet ze apart.
 

Bereidingswijze

 Doe de eierdooiers, de knoflook, het citroensap, de dijonmosterd, het saffraanwater en peper en zout in een blender of keukenmachine. Mix tot alles goed gemengd is. Schenk, terwijl de motor draait, de extra virgine olijfolie er in een dun straaltje bij. Mix tot het mengsel dikker wordt. Controleer de dikte van de aioli en voeg zo nodig wat water toe.

Verhit een grillpan tot die heet is. Leg de garnalenspiesen in de pan en gril ze 2 minuten aan elke kant of tot de garnalen gaar zijn en de pancetta knapperig is.  

Serveertip

Serveer met de aioli

Bron

Yasmin Othman



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top