1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Frisse komkommersalade, verse munt, feta

Frisse komkommersalade, verse munt, feta

  • Grieks, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-05-2014

Ingrediënten 4 personen


1 grote komkommer (biologisch)
1 citroen (sap)
2 e olijfolie
200 gr feta (in blokjes)
Verse muntblaadjes (uit de tuin)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Schaal, rvs vergiet


Frisse komkommersalade, verse munt, feta
Frisse komkommersalade, verse munt, feta

Koud is hij het lekkerst, heerlijke salade met een klein Grieks tintje. Heerlijk fris, past prima bij geroosterd vlees (kebab), kip of hete curry gerechten. Je kan hem natuurlijk ook zo eten. Nog geen 10 minuten werk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Komkommer heel goed wassen, halveren in de lengte en in plakjes snijden. Doe er een snufje zout op en laat uitlekken in de vergiet. Pak muntblaadjes (uit de tuin of koop vers) en snipper ze. Feta verkruimelen of in kleine blokjes snijden. Maak dressing door olijfolie met het sap van een citroen en muntblaadjes door elkaar te mengen. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Meng met de komkommer, garneer eventueel met tomatenpartjes en serveer koel. Koud is deze salade het lekkerste. NB: niet biologische komkommers altijd schillen!
 

Serveertip

Lekker bij geroosterd vlees of kip of bij pittige Thaise of Indiase curry gerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top