Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. Hot, hot, hot... Braziliaanse samba(l)balletjes

Hot, hot, hot... Braziliaanse samba(l)balletjes

Door: Delarosa

  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2014

Ingrediënten 8 personen


DE BALLETJES:
1 kg rundergehakt
2 eieren
4 sjalotjes, in stukjes
1 Spaanse pepertje, in stukjes
8 teentjes knoflook, geperst
stukje gemberwortel, ca 4cm, geschild en geraspt
bosje verse peterselie

DE SAUS:
40 gr boter + 2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaans pepertje, fijngesneden
1 blik tomaten op sap
1 runderbouillonblokje
fijngesneden peterselie



 


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
knoflookpers
rasp
keukenmachine 
braadpan


Gelukkig zijn wij nog helemaal niet bezig met het aankomende WK...

Deze balletjes helpen je de saaie wedstrijden door - mochten die er komen - en ik waarschuw maar vast: ze zijn pittig!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed het gehakt met de eieren, pepertje, knoflook, gember en peterselie goed door, voor je het in de Keukenmachine helemaal fijn maalt. Draai er balletjes ter grote van een tafeltennisbal van en laat even rusten in de koelkast om de smaken in te laten trekken.

Bereidingswijze

Verwarm de boter en de olie en fruit er de sjalotjes, knoflook en pepertje in aan.
Voeg de gehaktballetjes toe en bak snel rondom bruin aan, de tomaten met het sap erbij en het bouillonblokje erboven verkruimelen.
Eventueel wat (warm) water toevoegen als er niet genoeg vocht is.
Laat een half uurtje op een klein vuurtje stoven onder af en toe omroeren en dan lekker snacken!!  

Serveertip

Warm, lauw maar ook koud heel lekker knabbelen 

Bron

Marina, een fanatieke chef en voetbalvrouw



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top