1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Shoarma
  6. Authentiek shoarma

Authentiek shoarma

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2014

Ingrediënten 4 personen


800 gr varken, rund, kalkoen of kipvlees 
8 pitabroodjes
1 grote ui
1 krop ijsbergsla of minislakrop
1 tn knoflook
3 el citroensap ( of azijn)
5 el olijfolie

* kruidenmix
- mespunt zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl piment ( of 1/2 tl kaneel & 1/2 tl nootmuskaat)
- 1/2 tl kardemompoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma 


Verder heb je nodig


Oven of grill en koekenpan


Autentieke basis shoarma 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees inkerven en druk de fijngesneden knoflookteen in de kerven. Bestrooi het vlees met 1/4 deel van de kruidenmix en besprenkel het met wat citroensap en olijfolie en wikkel deze strak in folie. Laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
 

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in ringen lagen van ongeveer een cm dik en het vlees en sla  in dunne reepjes. Strooi de rest van de kruidenmix over het vlees en meng dit goed door. Bak het vlees  in een koekenpan met wat olijfolie  totdat dit bijna gaar is. zet de oven op grill stand en grill het vlees en de uien even kort. Vervolgens de pitabroodjes opwarmen en klaar.

Serveertip

Serveer de uien en de sla apart erbij 
knoflook en uiensaus zie de recepten elders bij mij in het arbische kookboek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotstuff31


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotstuff31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top