1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aardbeien met limoncello en yoghurt

Aardbeien met limoncello en yoghurt

  • Italiaans, Nagerecht
  • Geplaatst op 29-05-2014

Ingrediënten 4 personen


- 500 g aardbeien- 3 el limoncello- 1 el vloeibare honing- 500 ml Griekse yoghurt- 4 basilicumblaadjes voor garnering



Aardbeien met limoncello en yoghurt
Aardbeien met limoncello en yoghurt

Opmerking van Caroline op haar blog:
Je koopt allemaal wel eens aardbeien buiten het seizoen, waar kraak noch smaak aanzit. Gino geeft deze fantastische tip om ze te marineren in de limoncello of amaretto, dit haalt de smaak helemaal op. Gino gebruikt in dit recept magere yoghurt, dat past natuurlijk beter in zijn Italiaanse dieet, maar aangezien ik magere yoghurt niet lekker vind, heb ik dat vervangen door Griekse yoghurt. Een recept is het eigenlijk niet, maar wel erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden:1. Snijd de aardbeien door midden  en doe ze in een grote schaal, giet de limoncello erover en besprenkel met de honing. Schep alles luchtig door elkaar en laat 15 minuten marineren. Schep ze een paar keer om.2. Verdeel de yoghurt over 4 dessertglazen en schep de gemarineerde aardbeien erop. Sprenkel wat van de marinade erover en garneer met verse basilicumblaadjes.

Serveertip

Tip: Je kunt de limoncello ook vervangen door amarettolikeur en garneer dan met muntblaadjes.

Bron

Http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2013/06/aardbeien-met-limoncello-en-yoghurt.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=eetweters Bron: "Mijn Italiaanse dieet", Gino D'Acampo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top