1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Door: HelloFresh

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2014

Ingrediënten 4 personen


2 uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
2 gele paprika
3 tomaten
125 g feta
8 takjes koriander
2 tl komijnzaad
4 eieren
4 broodjes (aanrader: zuurdesembollen)
2 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
Peper en zout naar smaak toevoegen


Verder heb je nodig



Wok of hapjespan met deksel

Traditionele shakshuka met ei en feta
Traditionele shakshuka met ei en feta

Een traditionele Israische ovenschotel met feta en verse koriander

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper en gele paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en de gele paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes. Verbrokkel de feta. Spoel de verse koriander af en hak fijn.

3. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut.

4. Voeg de olijfolie, ui, knoflook en rode peper toe en fruit 2 minuten glazig. Voeg de gele paprika, tomaten en de helft van de koriander toe. Voeg 50 ml water per persoon toe aan de groenten en verpulver het groentebouillonblokje boven de groenten. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5. Maakt ruimtes in de wok of hapjespan en breek in elke ruimte een ei. Bestrooi de eieren met peper en zout en verdeel de feta over het geheel. Dek de pan af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal de laatste 2 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

6. Bak ondertussen het zuurdesembrood 8 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot deze goudbruin kleurt.

7. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met het zuurdesembrood.

Voedingswaarde:
Energie: 534 kcal
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 52 g
Vet totaal: 22 g
Verzadigd: 9 g
Onverzadigd: 13 g
Vezels: 11 g



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top