Chao Mian (chinese bami)
- Duits, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-05-2014
Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt). Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).
Ingrediënten 2 personen
125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 574,65 kcal |
Koolhydraten | 53,60 g |
Eiwitten | 28,94 g |
Vetten | 25,57 g |
Benodigdheden
Kookpan, vergiet, snijplank, (chinees) koksmes, wok.Bereidingswijze
Zet een wok op hoog vuur, als de wok heet is voeg arachide olie toe en wok de stukjes kippendij tot ze gaar zijn. Voeg de noodles toe in de wok voeg de soja saus toe en roer alles door elkaar. Op het laatst voeg je de tauge en lente ui nog toe of andere (soep)groentes, eventueel nog meer sesamolie naar smaak.
leuke tip is ook misschien om (ongezouten) Cashew noten toe te voegen. doe dit wel op het laatst anders worden ze zacht.
Serveertip
Serveer in een kommetje met eetstokjes, sprenkel er cashew noten over (maar die kan je ook meewokken net wat je wil).
Laatste reacties
Nou geen een foto is echt van mij want ik heb deze gewoon op google gezocht omdat ik geen camera heb. De foto met het bord met de bringekleurde noodles dat ziet er wel echt uit als een chao mian zoals je dat in china in eetgelegenheden krijgt.
Welke foto is nu van Toko zelf?
Als jullie het hebben gemaakt laat me weten wat je er van vond.
De foto erbij is niet van mij. Ik heb geen idee wie dat erbij heeft gezet. Het ziet er niet echt uit zoals het hoort ik zal even een beter plaatje erbij zetten.
Het ziet er verschrikkelijk lekker uit ! En ik ga het ook zeker maken
Het heeft op de home pagina gestaan en is dus extra in de aandacht komen te staan. Het lijkt mij ook heel lekker! Lieve groet Cecile
Mijn recept is opeens 70 keer bewaard. wat is er aan de hand?