Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Chao Mian (chinese bami)

Chao Mian (chinese bami)

Door: tokofreak

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2014

Ingrediënten 2 personen


125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.


Verder heb je nodig


Kookpan, vergiet, Snijplank, (chinees) koksmes, wok.

Chao Mian (chinese bami)
Chao Mian (chinese bami)
Chao Mian (chinese bami)
Chao Mian (chinese bami)
Chao Mian (chinese bami)
Chao Mian (chinese bami)

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een wok op hoog vuur, als de wok heet is voeg arachide olie toe en wok de stukjes kippendij tot ze gaar zijn. Voeg de noodles toe in de wok voeg de soja saus toe en roer alles door elkaar. Op het laatst voeg je de tauge en lente ui nog toe of andere (soep)groentes, eventueel nog meer sesamolie naar smaak.

leuke tip is ook misschien om (ongezouten) Cashew noten toe te voegen. doe dit wel op het laatst anders worden ze zacht.

Serveertip

Serveer in een kommetje met eetstokjes, sprenkel er cashew noten over (maar die kan je ook meewokken net wat je wil).



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tokofreak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top