1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lamsbout
  5. Kruidige lamsbout

Kruidige lamsbout

Door: Erik_de_Lange

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2014

Ingrediënten 4 personen


2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
1 sinaasappel
1 lamsbout (ongeveer 800 gram)
2 eetlepels olijfolie
1 kaneelstokje
1 theelepel gemalen komijn
1 blik gepelde tomaten
1 pot vleesfond
1 eetlepel maizena (of peperkoek)
zout


Verder heb je nodig


Ovenvaste braadpan
aluminiumfolie
dunschiller


Kruidige lamsbout

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden (gasstand 3)
Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Peper wassen, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 4 brede dunne repen oranje schil eraf snijden.
Sinaasappel uitpersen.

Bereidingswijze

Lamsbout inwrijven met zout.
Olie in braadpan verhitten.
Lamsbout in 5 minuten rondom aanbakken, vervolgens op bord leggen.
In braadvet ui, knoflook en peper 2 minuten fruiten.
Toevoegen: sinaasappelschillen, kaneelstokje, komijn, gepelde tomaten, vleesfond.
Aan de kook brengen, met vork tomaten in saus fijnmaken.
Na 5 minuten lamsbout in saus leggen en uitgelekte vleessappen door saus roeren.
In midden van oven lamsbout afgedekt in ongeveer 1,5 uur gaarstoven.
Lamsbout uit saus nemen en op plank onder aluminiumfolie 10 minuten laten rusten.
Kaneelstokje en sinaasappelschillen verwijderen.
Saus zachtjes verwarmen.
In kopje maizena gladroeren met sinaasappelsap.
Al roerend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
Lamsbout in plakken snijden en op warme schaal leggen. Saus erover verdelen.

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Erik_de_Lange
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top