Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Argentijns, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2014
  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

  • Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

    Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

Het is even geleden maar vandaag ben ik weer eens mijn Banoffee Pie gaan maken op aanvraag van hongerige vrienden. Dit keer dacht ik hem hier en daar iets aan te passen en het is dus een soort van gezondere versie (in hoeverre je een taart met gecondenseerde melk gezonder kan maken haha).

Dit keer heb ik de bodem niet van koekjes gemaakt maar van havermout icm een banaan en kaneel en is de slagroom gezoet met Stevia. De cacao is extra pure cacaopoeder.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- Blikje gecondenseerdemelk (friesche vlag, er is maar een soort in de supermarkt)
- 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer)
- Pakje ongeklopte slagroom
- Stevia (naar smaak)
- Cacaopoeder (Puur cacaopoeder van de natuurwinkel)
- Kaneel
- Havermout (echte van een natuurwinkel zonder toegevoegde suikers.. ongeveer een soepkom)
- Water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm, Mixer, Beslagkom, Fornuis, Oven, Pan.

Voorbereiding

* Blikje gecondenseerde melk drie uur lang koken in een pan met water. Zorg dat het blikje telkens onder water staat. Het vuur mag middelhoog staan.
* Bak koudzetten voor de slagroom
* Bananen in stukjes snijden

Bereidingswijze


- Eenn soepkom havermout mengen met water en een in stukjes gesneden banaan. Dit heb ik ongeveer een minuut in de magnetron verwarmd en daarna zo fijn mogelijk geprakt. Hierdoor heen op gevoel kaneel gedaan (sorry ik werk op smaak en gevoel) en nogmaals even verwarmd. De hoeveelheid water die erbij gaat is tot er een smeuige massa ontstaat. Deze massa uitstrijken op de taartbodem die ik van te voren wel even heb ingevet.
De bodem daarna op 180 graden een half uur in de oven laten bakken. (het resultaat is een knapperige maar smeuige bodem door de banaan).
- Na drie uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan halen en zeker `n kwartier laten afkoelen (uit eigen ervaring: anders spuit de caramel onder druk omhoog)
- De bananen in plakjes snijden en deze verdelen over de bodem.
- Blikje karamel openen, roeren en gelijkmatig over de banaan-laag gieten en met een lepel verspreiden.
- Klop de slagroom stijf in een koude bak (even in de vriezer van te voren). Dit keer heb ik dus naar smaak Stevia toegevoegd. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
- Strooi met een zeef de cacaopoeder over de slagroom.
- Zet de taart nog even in de koelkast zodat de karamel afkoelt

Enjoy

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten