Dropijs

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2014
  • Dropijs

    Dropijs

    Dropijs

Je kunt de drop gebruiken die je het lekkerste vindt. Denk er wel aan dat je sneller ijs kunt maken met zachte drop. Ook kleine dropjes moet je in ieder geval door midden snijden. Gebruik geen suikervrij drop.
Droptoffee's van Van Melle zijn prima om in het ijs te gebruiken. Ze zijn wel wat korrelig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr lievelingsdrop
230 gr volle melk
120 gr slagroom
80 gr suiker
50 gr water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 345,30 kcal
Koolhydraten 51,84 g
Eiwitten 5,47 g
Vetten 12,82 g

Voorbereiding


Bereidingswijze

Snijd de drop in kleine stukjes.
Doe water en melk bij elkaar in een pannetje en smelt er de drop in. Blijf intussen goed roeren.
Klop de slagroom met de suiker.
Als de drop opgelost is laat je het mengsel afkoelen.
Meng het mengsel met de slagroom.

Als je een ijsmachine hebt volg vanaf hier de handleiding van de machine.
Als je geen ijsmachine hebt dan giet je het mengsel in een lage plastic bak en zet het circa 3 uur in de diepvries.
Als het ijs hard is, even testen met vork of lepel, dan mix je het mengsel in een blender (of gebruik een staafmixer) om de ijskristallen te breken.
Zet het ijs voor je het serveert nog 5 of 10 minuten in de diepvriezer.

Bron

Mangerie/Roberto

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten