1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse salade met gegrilde groenten en pesto-dressing

Italiaanse salade met gegrilde groenten en pesto-dressing

  • Italiaans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2014

Ingrediënten 2 personen


Ingredienten voor 2 personen
1 (punt)paprika. in reepjes zonder zaadlijsten
1 courgette, in plakjes
2 teentjes knoflook, gepeld
3 trostomaten, in stukjes
olijfoliepeper en zout
rucola
70 gram gorgonzola

Voor de dressing
handje basilicumblaadjes
handje pijnboompitjes, geroosterd
olijfolie
witte wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
+ gepofte knoflook uit de gegrilde groenten


Verder heb je nodig


Staafmixer
Ovenschaal


Een spontaan ontstaan recept met groenten en ingredienten die ik nog over had. We vonden de salade zo lekker dat we het inmiddels al vele malen gegeten hebben!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1.Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Voeg de papika, courgette, knoflook en tomaten toe. Besprenkel met olijfolie. Verwarm ca 30 minuten in de oven.
2.Zet ondertussen alles voor de dressing klaar. Rooster de pijnboompitten, voeg in een staafmixerbakje basilicum, pijnboompitjes, olijolie en azijn (verhouding 3 op 1), honing en mosterd. Als de groenten uit de oven komen, haal je hier een teentje knoflook uit en mix je alles tot een dressing.
3.Verkruimel de gorgonzola.
4.Meng alles tot een salade; de rucola, geroosterde groenten, dressing en gorgonzola. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een stukje zalm of kort gegrilde entrecote.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top