Vitello tonnato met avocado

Vitello tonnato is een bekend Italiaans voorgerecht, maar kan met wat brood en eventueel wat extra salade uiteraard ook prima als lunchgerecht worden gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1/2 blikje tonijnmoot naturel
- 4 - 6 plakjes (liefst kalfs)fricandeau
- 1 avocado
- tuinkers
- 4 cherrytomaatjes
- 20 gr. rucola
- 2 el kappertjes
- 2 el mosterd
- 2 el mayonaise (ik gebruik zelf frites lijn)
- citroensap
- worcestershire saus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de cherrytomaat in blokjes of partjes.
Doe hetzelfde met de avocado en besprenkel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Bereidingswijze

Pureer de tonijn met de mayonaise, een kleine scheutje worchestershire saus en de mosterd tot een gladde saus.
Voeg er een beetje citroensap bij en eventueel (naar wens) wat zout.
Verdeel de rucola over twee borden.
Leg hierop de plakjes fricandeau.
Garneer met de kappertjes, tomaat en avocado en doe er wat saus overheen.
Leg los op het bord ook nog wat druppeltjes saus.
Garneer de saus met tuinkers.

Bron

Volrecepten.n;

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten