Romige broccollisoep met wat pit
Omdat broccolli zonder extra smaakmakers mij niet echt bevalt en ik toch graag genoeg van die megagezonde groente binnen wil krijgen, staat broccollisoep bij ons geregeld op het menu. Aangezien ik van pittig houdt, heb ik voor de verandering wat rode peper toegevoegd.
Ingrediënten 4 personen
- 1 teentje knoflook, grof gesneden- 1 ui, fijngesneden
- 1/2 - 1 rode peper (naar smaak), fijngesneden
- 750 gr. broccoli, grof gesneden
- 50 ml witte wijn
- 500 ml groentebouillon (uiteraard liefst zelf getrokken)
- grofgemalen peper
- 50 ml cre frahe
- 1 eetlepel olijfolie
- garnering: gerookte kipfiletblokjes, uitgebakken spekreepjes, gerookte zalm of gewoon croutons
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 135,00 kcal |
Koolhydraten | 4,18 g |
Eiwitten | 6,25 g |
Vetten | 8,10 g |
Benodigdheden
Blender of staafmixer
Bereidingswijze
1. Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui, de knofook en de peper.
2. Voeg de broccoli toe, bak even kort mee en blus af met de wijn.
3. Doe de groentebouillon erbij en roer door.
4. Kook het geheel 10 minuten op een middelhoog voor.
5. Pureer vervolgens in de blender of met een stafmixer. Als je de soep te dik vindt kun je hem uiteraard aanlengen met wat kokend water. Voeg evt. nog wat zout en/of chilipoeder naar smaak toe.
6. Roer de cre frahe door de soep heen.
7. Verdeel de soep over vier kommen en garneer naar wens.
Serveertip
Lekker met wat gegratineerd stokbrood (bijv. met cheddarkaas).