Thaise gele viscurry met snijbonen en shiitake
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gele curry is wat milder dan de rode variant, maar door verse rode peper toe te voegen krijgt het gerecht toch een lekker pittig karakter.
Ingrediënten 2 personen
- 200 ml. kokosmelk- 150 ml. water
- 35 gr. thaise gele currypasta (bijv. Massaman Curry Paste van Blue Elephant)
- 250 gr. kabeljauw
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 0,5 - 1 rode peper (naar gelang smaak)
- 1 tomaat
- 200 gr. snijbonen
- 100 gr. shiitake
- 100 gr. tauge
- 1 eetl. limoensap
- 1/2 eetl. gembersiroop
- 1 eetl. thaise vissaus
- 1 eetl. rijstolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 438,31 kcal |
Koolhydraten | 19,50 g |
Eiwitten | 27,92 g |
Vetten | 26,53 g |
Voorbereiding
- Snij de peper en de knoflook fijn
- Snij de tomaat in kleine blokjes, de snijbonen in schuine reepjes van ca. 0,5 cm en de shiitake in plakjes
- Snij de kabeljauw in stukken
Bereidingswijze
- Verhit de rijstolie in een hapjespan of wok
- Fruit de knoflook, de peper en de groenten (behalve de tauge) kort aan.
- Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg het water toe en breng het geheel zachtjes aan de kook
- Voeg de vis toe en breng de saus op smaak met de limoensap, de gembersiroop en de Thaise vissaus.
- Laat zachtjes doorkoken tot de vis gaar is (ca. 10 min).
- Voeg 2 minuten van voor het einde van de kooktijd de tauge toe.
Serveertip
Curry is uiteraard lekker met rijst, maar mocht je op de koolhydraten letten, neem dan niet teveel (max. 45 gr. ongekookt p.p.) en bij voorkeur zilvervlies- of wilde rijst. Of serveer de curry eens met stevig witbrood.