1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Zelfgemaakt ijs zonder suiker

Zelfgemaakt ijs zonder suiker

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2014

Ingrediënten 2 personen


-halve bevroren banaan
-2 el kwark, griekse yoghurt of sojayoghurt
-willekeurig handje bevroren fruit (bosbessen of frambozen is mijn favoriet)
-evt 1 tl honing


Verder heb je nodig


Goede keukenmachine of blender


Zelfgemaakt ijs zonder suiker
Zelfgemaakt ijs zonder suiker

Zelfgemaakt ijs van bevroren fruit en yoghurt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vries het fruit in. Een banaan moet je eerst schillen. Voor het maken van het ijs is het makkelijk als je de banaan in plakjes snijd voor je hem invriest. Laat het fruit helemaal bevriezen voor je het ijs maakt.

Bereidingswijze

Doe de banaan in de keukenmachine, houd de machine vast. Als de banaan in fijne stukjes is doe je er het andere fruit bij. Laat de machine aan staat tot dat al het fruit fijn is. Doe de yoghurt erbij en eventueel de honing. Het ijs is klaar als het een grote massa is, dit duurt maar heel even. Laat de machine niet te lang aan staan, anders wordt het ijs te dun!

Serveertip

Je kunt er wat vers fruit bij doen voor een extra bite.

Bron

Bespaar met Jamie (Oliver)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FoodiemetAllergie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FoodiemetAllergie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top