Courgette-kokossoep
- Soep
- 30-60 min.
Favoriet bij m'n kinderen.
Ingrediënten 4 personen
3el olie,1 kleine ui, grof gesneden,1 teentje knoflook in plakjes,2 courgettes in blokjes,1/2l groentenbouillon,1/2 rode peper zonder pitjes in reepjes, bewaar de andere helft voor garnering,3cm verse gember, geraspt,200ml kokosroom,voor de garnering: wat geraspte kokos en verse koriander of peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 509,97 kcal |
Koolhydraten | 28,71 g |
Eiwitten | 13,64 g |
Vetten | 34,10 g |
Benodigdheden
Staafmixer
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de uit zachtjes glazig in 4 minuten. Voeg de knoflook en courgette toe, schep om en laat 5 min fruiten. Schenk er de groentenbouillon bij en voeg de peper en geraspte gember toe. Doe de deksel op de pan en kook op matig vuur 20 min. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg wat kokend water toe als de soep te dik is. Garneer de soep met geraspte kokos, koriander of ringetjes rode peper.
Bron
Dekamarkt: Proef 't verschil
Serveertip
Serveer met brood, pesto en kruidenboter.