1. Home
  2. Recepten
  3. Bechamelsaus
  4. bechamelsaus

bechamelsaus

Door: ellentje

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-06-1999

Ingrediënten


30 gram boter,
1 kleine ui,
1 dunnen stengel bleekselderij,
30 gram bloem,
1/4 liter bouillon,
1/4 liter volle melk,
mespunt tijm,
zout, peper,
nootmuskaat.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter op een lag vuur smelten, voeg de fijngehakte ui toe en wacht tot deze glazig wordt. Doe de fijngehakte selderij stengel in het mengsel en laat sudderen. Voeg nu de bloem toe onder voortdurend roeren. Haal na 2 minuten de pan van het vuur en laat de roux goed afkoelen en voeg dan de hete bouillon toe. Roer nu beetje voor beetje de melk erdoor en een snufje tijm. Laat de saus nog even door pruttelen op een laag vuur, blijf wel roeren om aanzetten te voorkomen. Zeef dan de saus en maak deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top