Griekse bifteki, maar XXL gevuld, smullen!

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2014
  • Griekse bifteki, maar XXL gevuld, smullen!

    Griekse bifteki, maar XXL gevuld, smullen!

    Griekse bifteki, maar XXL gevuld, smullen!

Mmmm, yummie, yammie, dit is super smullen. Na een experiment gisteren is dit mijn versie en super, super lekker juist door de aangepaste vulling. Was een gok, maar die was dik de moeite waard en deel ze want dit is wel het allerlekkerste balletje dat ik onlangs gemaakt heb. Ik zou zeggen- kali orexi !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de ballen:

600 gr gehakt HOH
1 ei
1 grote ui
5 teentjes knoflook
1 klein chili pepertje
3 e paneermeel
1 e tomatenpuree
1 e vers gesnipperde peterselie
Snufje komijn poeder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie

Voor de vulling:

1 pakje (100 gr) feta kaas
1 hand vol zwarte Kalamata olijven zonder pit
Halve e Tzatziki
Halve t oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of grillpan.

Bereidingswijze

Klein chili pepertje de zaadjes verwijderen en fijn hakken, ui heel fijn snipperen, knoflook persen. Meng gehakt in een grote RVS schaal met het ei, de uien, knoflook, pepertje en de rest van de ingredienten op de lijst. Zet een uurtje afgedekt weg in de koelkast want zo trekken de smaken in het gehakt. Haal uit en kneed als nog goed door elkaar. Maak vulling in een ander RVS schaaltje. Prak de feta fijn met een vork, laat Kalamata olijven (die hebben de meeste smaak) uitlekken, ontpit ze en hak fijn. Meng nu feta, fijn gehakte olijfjes, oregano en tzatziki goed door elkaar met een vork in het RVS schaaltje. Maak je handen vochtig, neem vier gelijke porties koud gehakt, druk plat en vul ze in het midden met vier gelijke porties feta/olijf vulling. Maak er nu ovale ballen van. ZORG ervoor dat de vulling in het midden blijft zitten, niet kan uitlekken, dus sluit gehakt goed met je handen. Pan nemen met 2 el olijfolie, niet meer, en bak ze rondom, al rollend, mooi dicht en goudbruin, Grillpan kan ook prima. Kali Orexi (eet smakelijk) want is een super lekker, super mals, gevuld, balletje!

Serveertip

Serveer met vers gemaakte Tzatziki als saus, Griekse tomatenrijst (in beker doen en omdraaien op het bord) of met gegrilde aubergines en rozemarijn aardappeltjes uit de oven.

Laatste reacties

antoiprins avatar
antoiprins 22-05-2014

Dit was echt smullen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten