De ultieme, krokante, Hollandse rosti
- Internationaal, Bijgerecht
- 20-30 min.
Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Deze zijn super lekker.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels4 el koffiemelk
2 eieren
3 el bloem
1 grote ui
Zeezout
Gemalen witte peper
Zonnebloem olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 372,43 kcal |
Koolhydraten | 56,35 g |
Eiwitten | 10,26 g |
Vetten | 10,46 g |
Benodigdheden
Koekenpan, rasp
Bereidingswijze
Grote aardappels nemen en schillen. Na geschild te zijn wassen onder de koude kraan en goed droog deppen met keukendoek of keukenpapier. Rasp nemen en raspen boven een schaal. Kleinere RVS schaal nemen en bloem, koffiemelk met elkaar mengen. Gesnipperde ui en eieren toevoegen en door elkaar roeren. Aardappelrasp nemen en water (vocht) afvoeren, goed uit laten lekken. Roer nu alles goed door elkaar, aardappelrasp en ei mengsel, breng pikant op smaak met zout en peper. Doe olie in een koekenpan, laat zeer heet worden en doe er met een lepel aardappelmengsel in. Bak elk rosti rondje aan iedere kant in 2x 3 minuten krokant en goud bruin op hoog vuur. Uitnemen, op keukenpapier laten uitlekken en serveren. Ze kraken in je mond en zijn erg lekker.
Serveertip
Lekker bij vis, vlees, groente, salade, kip, bij alles.