De ultieme, krokante, Hollandse rosti

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • De ultieme, krokante, Hollandse rosti

    De ultieme, krokante, Hollandse rosti

    De ultieme, krokante, Hollandse rosti

Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Deze zijn super lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels
4 el koffiemelk
2 eieren
3 el bloem
1 grote ui
Zeezout
Gemalen witte peper
Zonnebloem olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 372,43 kcal
Koolhydraten 56,35 g
Eiwitten 10,26 g
Vetten 10,46 g
Benodigdheden

Koekenpan, rasp

Bereidingswijze

Grote aardappels nemen en schillen. Na geschild te zijn wassen onder de koude kraan en goed droog deppen met keukendoek of keukenpapier. Rasp nemen en raspen boven een schaal. Kleinere RVS schaal nemen en bloem, koffiemelk met elkaar mengen. Gesnipperde ui en eieren toevoegen en door elkaar roeren. Aardappelrasp nemen en water (vocht) afvoeren, goed uit laten lekken. Roer nu alles goed door elkaar, aardappelrasp en ei mengsel, breng pikant op smaak met zout en peper. Doe olie in een koekenpan, laat zeer heet worden en doe er met een lepel aardappelmengsel in. Bak elk rosti rondje aan iedere kant in 2x 3 minuten krokant en goud bruin op hoog vuur. Uitnemen, op keukenpapier laten uitlekken en serveren. Ze kraken in je mond en zijn erg lekker.

Serveertip

Lekker bij vis, vlees, groente, salade, kip, bij alles.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten