De ultieme, krokante, Hollandse rosti

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2014
  • De ultieme, krokante, Hollandse rosti

    De ultieme, krokante, Hollandse rosti

    De ultieme, krokante, Hollandse rosti

Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Deze zijn super lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels
4 el koffiemelk
2 eieren
3 el bloem
1 grote ui
Zeezout
Gemalen witte peper
Zonnebloem olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 372,43 kcal
Koolhydraten 56,35 g
Eiwitten 10,26 g
Vetten 10,46 g
Benodigdheden
Koekenpan, rasp

Bereidingswijze

Grote aardappels nemen en schillen. Na geschild te zijn wassen onder de koude kraan en goed droog deppen met keukendoek of keukenpapier. Rasp nemen en raspen boven een schaal. Kleinere RVS schaal nemen en bloem, koffiemelk met elkaar mengen. Gesnipperde ui en eieren toevoegen en door elkaar roeren. Aardappelrasp nemen en water (vocht) afvoeren, goed uit laten lekken. Roer nu alles goed door elkaar, aardappelrasp en ei mengsel, breng pikant op smaak met zout en peper. Doe olie in een koekenpan, laat zeer heet worden en doe er met een lepel aardappelmengsel in. Bak elk rosti rondje aan iedere kant in 2x 3 minuten krokant en goud bruin op hoog vuur. Uitnemen, op keukenpapier laten uitlekken en serveren. Ze kraken in je mond en zijn erg lekker.

Serveertip

Lekker bij vis, vlees, groente, salade, kip, bij alles.

Laatste reacties

joke222 avatar
joke222 24-01-2016

Hallo Alex neem dit gerecht mee, ik he van jou vele recepten mee genomen. Ga deze in de loop van de weken omzetten in 2 pers. gerechten. Laat je natuurlijk weten hoe het ons gesmaakt heeft. Gr Joke

ArualB avatar
ArualB 29-05-2014

Gaan we binnenkort eens proberen, dank je wel.

Helicoil avatar
Helicoil 23-05-2014

Het heet rösti, en is een Zwitsers gerecht. Met of zonder ui en kaas. Het principe is geraspte gebakken aardappel. En die is altijd krokant van buiten en mals van binnen. Ook met ui en kaas. Kwestie van goed bereiden.

parel62 avatar
parel62 20-05-2014

Maak hem met grote regelmaat op mijn eigen manier maar sta open voor een andere bereidingswijze neem deze daarom van je mee ! smulgroetjes .

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-05-2014

Nope, dat wil ik juist niet. Ik wil een krokantje en geen papperige bende. Die kan je in elke super uit de diepvries kopen, Erwin. ;)

Delarosa avatar
Delarosa 19-05-2014

Ongetwijfeld lekker Alex, maar hoort er in rösti ook geen uien en kaas? Of noem je het daarom juist Hollandse? Geen kritiek, alleen een vraagje.. Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

hermien_kg avatar
hermien_kg 17-05-2014

Ga ik zeker gauw uitproberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten