Vegetarische pastasaus

Een lekkere vegetarische saus voor een dagje zonder vlees. En pasta met rode saus zonder vlees is ook nog beter voor de lijn!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
zout
1 ui
1teentje knoflook
0.5 rode peper
500g tomaten
olijfolie
1el gedroogde oregano
zwarte olijven
80g geraspte oude schapen- of geitenkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de aubergines in de lengte en snijd beide helften in dikke plakken. Leg ze in een schaal, bestrooi de aubergine met zout en laat ze circa 20 minuten onder druk staan. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in kleine stukken. Spoel de aubergineplakken af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en bak ze om en om goudbruin. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak dit kort mee. Voeg de tomaten en oregano toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Voeg de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de pasta en bestrooi met geraspte kaas.

Bron

24kitchen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten