Oosterse kipsate met pittige salade

  • Aziatisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-05-2014

Zeer smakelijke vetarme en koolhydraatarme maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kip (liefst gefileerde dij, anders kipfilet) in blokjes
250 g. tauge
2 komkommers
1 rode peper
sojasaus (zout)
azijn

Marinade:
2 tl. zout
1 tl. kerriepoeder
1 kleine ui, fijngemalen (of uienpoeder)
1 tl sambal
verse gember fijngemalen (of gemberpoeder)
2 tenen knoflook
limoensap
water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Als je wilt kun je de sate op een stokje prikken.

Voorbereiding

marinade:
Meng alle ingrediten tot een gladde marinade en wrijf daar de kip mee in. Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken in de koelkast (liever 1 etmaal).

Bereidingswijze

salade:
Schil de komkommer snijd in dunne plakkjes of reepjes en meng met de tauge. Snijd de rode peper klein en voeg toe, samen met sojasaus en azijn. Als je het niet zo heet wilt de pitjes uit de rode peper verwijderen.

Grillen:
Onder de gril, op de bbq of in grilpan op hoog vuur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten