Kip met champignons uit de oven

Heerlijk kipgerecht dat past binnen een koolhydraatarm dieet.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Verwarm de oven voor op 200 graden

Benodigdheden voor 2 personen:
1 kleine ui
1 teentje knoflook
125 gram biologische champignons
150 gram oesterzwammen
250 gram kipfilet
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
75 ml sherry
50 gram mozarella of jonge (30+) kaas, geraspt
zout
eventueel wat verse of gedroogde kruiden naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de paddestoelen in stukjes en wrijf de kip in met zout en chilipoeder.

Bereidingswijze

1. Verhit de olie en boter en fruit de ui en knoflook
2. Bak vervolgens de kipfilets in een paar minuten bruin. Leg ze in een ovenschaal.
2. Bak daarna de champignons bruin in hetzelfde bakvet, voeg eventueel wat zout en kruiden (bijv. oregano, basilicum en/of rozemarijn voor een Italiaans tintje) naar smaak toe en schep ze op de kipfilet.
3. Schenk de sherry in de pan en roer de aanbaksels los. Schenk dit vervolgens over de champignons en strooi daar de kaas weer over.
4. Schuif de schaal afgedekt in de oven en laat het in 25 minuten garen.

Bron

Okoko (met een eigen twist)

Serveertip

Serveer met een salade en eventueel zilvervliesrijst (dat laatste uiteraard niet als je koolhydraatarm eet!)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten