Kipgehaktburgers met feta, munt en spinazie

  • Grieks,

De rozijnen geven een lekkere zoete draai aan deze koolhydraatarme maaltijd die is geinspireerd door de Griekse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- twee zakken verse spinazie (bij voorkeur) of twee pakken (blad)spinazie uit de vriezer (niet la creme)
- twee handjes rozijnen
- een zakje pijnboompitten
- 600 gr kipgehakt
- een pakje feta (of een bakje Apetina van Arla; minder vet maar dus ook minder romig)
- een bosje verse munt
- oregano
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de rozijnen in en bakje met water weken.
Prak de feta fijn.

Bereidingswijze

Spinazie
Kook de spinazie tot het helemaal geslonken is en bak de pijnboompitten tot ze licht bruin zijn. Meng de rozijnen, pijnboompitten en spinazie door elkaar. Voeg zout, oregano en eventueel een klein beetje van de fijngemalen feta naar smaak toe.

Gehaktburgers
Snij de munt fijn en meng dit met de feta en het kipgehakt door elkaar. Voeg peper & zout naar smaak toe. Maak 8 burgers van gelijke grootte en bak deze tot ze gaar zijn.

Bron

www.etenvolgensmij.com (met een eigen twist)

Serveertip

Presenteer de kipgehaktburgers bovenop de spinazie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten