1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Char siu met broccolini

Char siu met broccolini

Door: jhcv

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2014

Ingrediënten 4 personen


* 100 gr dunne rijstnoedels of mihoen
* 2 bosjes broccolini of bimi, onderkant verwijderd
* 1 eetlpl zonnebloemolie
* 400 gr rundergehakt
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 2 cm verse gemberwortel, geraspt
* 4 eetlpl Chinese rijstwijn (Shaosing)
* 4 eetlpl char siu-saus (Chinese barbecuesaus)
* 50 gr ongezouten geroosterde pinda's, grof gehakt
* 1 rode peper, in ringetjes
* korianderblaadjes


Char siu met broccolini
Char siu met broccolini

Kort in de keuken en toch fantastisch Aziatisch eten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
- Blancheer de broccolini 2-3 minuten en giet af
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op hoog vuur
- Bak het gehakt met de knoflook en de gember rul in 3-4 minuten
- Voeg de rijstwijn en char siu-saus toe en laat 1 minuut zachtjes bakken
- Voeg de broccolini toe en laat al omscheppend doorwarmen
- Verdeel de noedels over 4 borden en schep het gehaktmengsel ero
- Garneer met de pinda's, rode peper, korianderblaadjes en serveer

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top