Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
- Mexicaans, Soep
- 30-60 min.
Een stevige soep barstensvol verse groenten geschikt voor zomer en winter. Doordat hij zo goed is gevuld dus ook uitstekend geschikt als hoofd- of lunchgerecht.
Maak er ook eens een keer fajitas of een tortillataart bij en je hebt een echt Fiesta Mexicana.
Ingrediënten 5 recipe.people
1 peper (rood of groen) evt. 1 eetlepel jalapeno2 tenen knoflook
1 groene en 1 rode paprika
1 winterwortel
4 stelen bleekselderij
1 kleine prei
1 ui
500 gram tomaten (of een pak gezeefde tomaten)
1 klein blikje rode kidneybonen
1 klein blikje maiskorrels
125 gram chorizo worst
sap van 1 limoen
2 liter runder, kippen of groentenbouillon
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
evt. tabasco
voor de garnering:
zure room
tortilla chips
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 418,08 kcal |
Koolhydraten | 43,62 g |
Eiwitten | 14,77 g |
Vetten | 18,22 g |
Bereidingswijze
Fruit de knoflook en de peper in wat olie in een wok of hapjespan
voeg daarna 1 voor 1 de groenten toe, begin met de ui, wortel, bleekselderij, paprika, prei en als laatste de tomaten (of de gezeefde tomaten
laat dit geheel ongeveer 20 minuten sudderen
voeg de warme bouillon toe en laat dit alles nog zachtjes doorkoken totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt
voeg dan de kidneybonen en de maiskorrels toe
voeg het limoensap, het paprikapoeder en de komijn toe
als laatste laat je de fijngesneden chorizo even mee warmen
als je van pittig houd kun je de soep eventueel op smaak maken met tabasco
Serveertip
Schep de soep op een bord of in een kom en garneer met stukjes tortilla chips en zure room