Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

  • Mexicaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

  • Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

  • Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

  • Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

  • Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

    Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

Een stevige soep barstensvol verse groenten geschikt voor zomer en winter. Doordat hij zo goed is gevuld dus ook uitstekend geschikt als hoofd- of lunchgerecht.
Maak er ook eens een keer fajitas of een tortillataart bij en je hebt een echt Fiesta Mexicana.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
1 peper (rood of groen) evt. 1 eetlepel jalapeno
2 tenen knoflook
1 groene en 1 rode paprika
1 winterwortel
4 stelen bleekselderij
1 kleine prei
1 ui
500 gram tomaten (of een pak gezeefde tomaten)
1 klein blikje rode kidneybonen
1 klein blikje maiskorrels
125 gram chorizo worst
sap van 1 limoen
2 liter runder, kippen of groentenbouillon
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
evt. tabasco

voor de garnering:

zure room
tortilla chips
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 418,08 kcal
Koolhydraten 43,62 g
Eiwitten 14,77 g
Vetten 18,22 g

Bereidingswijze

Fruit de knoflook en de peper in wat olie in een wok of hapjespan
voeg daarna 1 voor 1 de groenten toe, begin met de ui, wortel, bleekselderij, paprika, prei en als laatste de tomaten (of de gezeefde tomaten
laat dit geheel ongeveer 20 minuten sudderen
voeg de warme bouillon toe en laat dit alles nog zachtjes doorkoken totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt
voeg dan de kidneybonen en de maiskorrels toe
voeg het limoensap, het paprikapoeder en de komijn toe
als laatste laat je de fijngesneden chorizo even mee warmen
als je van pittig houd kun je de soep eventueel op smaak maken met tabasco

Serveertip

Schep de soep op een bord of in een kom en garneer met stukjes tortilla chips en zure room

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten