Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

Door: wilmiewillemse

  • Mexicaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2014

Ingrediënten 5 personen


1 peper (rood of groen) evt. 1 eetlepel jalapeno
2 tenen knoflook
1 groene en 1 rode paprika
1 winterwortel
4 stelen bleekselderij
1 kleine prei
1 ui
500 gram tomaten (of een pak gezeefde tomaten)
1 klein blikje rode kidneybonen
1 klein blikje maiskorrels
125 gram chorizo worst
sap van 1 limoen
2 liter runder, kippen of groentenbouillon
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
evt. tabasco

voor de garnering:

zure room
tortilla chips


Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo

Een stevige soep barstensvol verse groenten geschikt voor zomer en winter. Doordat hij zo goed is gevuld dus ook uitstekend geschikt als hoofd- of lunchgerecht.
Maak er ook eens een keer fajitas of een tortillataart bij en je hebt een echt Fiesta Mexicana.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de knoflook en de peper in wat olie in een wok of hapjespan
voeg daarna 1 voor 1 de groenten toe, begin met de ui, wortel, bleekselderij, paprika, prei en als laatste de tomaten (of de gezeefde tomaten
laat dit geheel ongeveer 20 minuten sudderen
voeg de warme bouillon toe en laat dit alles nog zachtjes doorkoken totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt
voeg dan de kidneybonen en de maiskorrels toe
voeg het limoensap, het paprikapoeder en de komijn toe
als laatste laat je de fijngesneden chorizo even mee warmen
als je van pittig houd kun je de soep eventueel op smaak maken met tabasco

Serveertip

Schep de soep op een bord of in een kom en garneer met stukjes tortilla chips en zure room



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top