1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pulled Pork (Slow Cooker)

Pulled Pork (Slow Cooker)

Door: akazam

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2014

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote uien
5tenen knoflook
240ml kippenbouillon
25gr (donker)bruine bastardsuiker
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel chilipoeder
2 theelepel paprikapoeder (niet de hete)
1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen)
2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig)
3/4 theelepel komijn (gemalen)
1/2 theelepel kaneel (gemalen)
1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot
1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)


Verder heb je nodig


Slow Cooker
Vergiet
2 vorken

Pulled Pork (Slow Cooker)
Pulled Pork (Slow Cooker)

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en snijd de ui in dunne plakken (of grove snippers)
Snijd de knoflook in dunne plakjes
Maak de 240ml kippenbouillon klaar
Meng de bruine suiker, chilipoeder, cayennepeper, peper, paprikapoeder, zout, komijn en kaneel goed door elkaar (het beste is met de vingers) - Voor iets minder pittig, doe er iets meer of minder cayennepeper of chilipoeder door.

Bereidingswijze

Leg de uien en de knoflook gelijkmatig op de bodem van de slwo cooker en giet hier de bouillon voorzichtig overheen.

Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het gemaakte kruidenmengsel goed in het vlees en leg dan het vlees op het uien/knoflook mengsel in de slowcooker.
Doe de deksel op de slow cooker, zet deze aan tot het vlees mals is (ongeveer 5-6uur op hoog of 7-9 uur op laag)

Haal nu het vlees uit de cooker en giet de inhoud van de slow cooker in een (hittebestending) vergiet en doe dan de inhoud van het vergiet terug in de cooker. (bewaar iets van het kookvocht)

Trek nu het vlees uit elkaar met behulp van 2 vorken (in hapklare stukjes (niet te groot dus). Als er stukjes vet bij zitten, gooi deze dan weg.

Doe de stukjes vlees weer terug in de slow cooker en doe de barbequesaus erbij en roer alles door elkaar. Laat het nog een kleine 5 minuten op LOW doorsudderen)
Proef of alles goed smaakt en doe er zo nodig nog wat zout bij.
Als u het iets te droog vindt, doe er dan iets van het kookvocht bij.

Serveertip

L



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van akazam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top