Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2014
  • Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

    Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

    Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

Lekker fris door de lenteui, romig door de halloumi en pittig door de rode peper

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g sperziebonen
1000 g (Nicola) aardappelen
1 rode peper
12 lenteuitjes
8 blaadjes basilicum
400 g halloumi
1 limoen
3 el mosterd
4 el olijfolie
Peper en zout naar smaak toevoegen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met deksel
Mengkom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Bereidingswijze


1. Dop de sperziebonen en snijd klein.

2. Was de aardappelen (Nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staanin een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de sperziebonen toe en kook deze de resterende tijd mee. Giet af en laat uitstomen.

3. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de lenteui af, verwijder de onderste cm en snijd in fijne ringen. Spoel de basilicum af en scheur klein. Snijd de halloumi in plakken. Pers citroen uit.

4. Meng in een mengkom de mosterd, 1 tl citroensap per persoon peper en zout tot een mosterdsaus.

5. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de lenteui toe en bak 3 minuten. Haal daarna van het vuur en schep de helft van de basilicum en de mosterdsaus door het gerecht.

6. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

7. Verdeel de aardappelen en groenten over de borden en serveer met de gebakken halloumi. Garneer met de overige lenteui en basilicum.

Voedingswaarde:
Energie: 730 kcal
Eiwit: 33 g
Koolhydraten: 67 g
Vet: 32 g
Waarvan verzadigd: 18 g
Waarvan onverzadigd: 14 g
Vezels: 15 g

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten