Gegratineerde Kabeljauw op Italiaanse wijze
- Vis, Ovenschotel
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-05-2014
Echt een super lekker visschoteltje uit de oven. Op vrijdag eten en kopen wij meestal verse vis omdat de aanvoer dan spartelvers is. Nu eens op Italiaanse wijze gemaakt. De Italiaanse keuken staat voor eenvoud. Met weinig verse ingredienten zoveel mogelijk smaak op het bord en dat is met deze vis zeker gelukt. Makkelijk te maken en super lekker, dus probeer zelf maar.
Ingrediënten 4 personen
4 mooie stevige witvis filets, Kabeljauw, Schelvis of Roodbaars4 vlees- of grote trostomaten
2 bollen buffel mozzarella
2 teentjes knoflook
Mosterd of mosterd met kruiden
Vers gemalen witte peper
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Verse basilicum, gesnipperd
Kruidenboter
Benodigdheden
Ovenschaal.Bereidingswijze
Neem een ovenschaal en vet die goed dik in met kruidenboter voor extra lekkere smaak. Neem 4 mooie, stevige, dikke visfilets, was ze, snijd ze desnoods iets bij, dep ze droog met keukenpapier, beetje witte peper er op en bestrijk met (dijon)mosterd. Ik heb deze keer dragon mosterd gebruikt want dat geeft een heerlijke aromatische smaak af. Leg de filets nu in de ovenschaal. Snijd de buffel mozzarella en de tomaten in plakjes en verdeel eerst de tomaten en dan de buffel mozzarella over de vis. Strooi er dan wat zwarte peper en zout over en de geperste knoflook. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden, ovenschaal erin zetten en bak alles in ongeveer 25 minuten mooi gaar. Niet langer want anders wordt de vis droog door gebroken eiwitten. Test door in de vis te prikken met een vorkje, als deze er zo ingaat en er wat vocht uitkomt is de vis klaar. Verdeel over de borden en garneer met wat vers gesnipperde basilicum. Smullen maar want dit is super lekker.
Serveertip
Lekker met gebakken kriel met Italiaanse kruiden of op een bedje van verse tagliatelle en met een salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties