Krempidita: Griekse uientaart met 3 soorten kaas. Smullen!!

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij er 2 weken tussenuit gegaan naar Griekenland, sindsdien ben ik helemaal "om" en eten wij zeer regelmatig die heerlijke gerechten uit dat prachtige land.

Deze taart/quiche is daar een van: overheerlijk, en je hebt er bijna geen werk en omkijken naar. En vullen dat-ie doet !!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
500 gr filodeeg (ontdooid, of een rol van Tante Fanny)
1/2 dl (Griekse) olijfolie
1 kilo witte uien (geschild en in dunne ringen)
2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
2 el fijngesneden verse dille
2 el fijngesneden verse munt
2 grote rijpe (tros)tomaten, ontveld
6 el kookroom
2 ons Chaloumi of Haloumi (Cypriotische kaas, evt te vervangen door Goudse, geraspt)
2 ons feta (geraspt)
2 ons kwark naturel
olijfolie-spray van Bertolli
(versgemalen) peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
snijplank
scherp mes
zeef
(kaas)rasp
mengkom
ovenschaal of quiche-vorm (ingevet)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.

Kook de uienringen een minuut of 10 in ongezouten water, giet ze af en laat goed uitlekken.

Snij de tomaten in kleine blokjes, meng er de kazen en uienringen en de fijngesneden kruiden door en breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Bespray de ovenschaal met een licht laagje olie en bedek deze met de helft van de vellen filodeeg.
Spray ook over deze een heel licht laagje olie, echt een soort van neveltje.
Schep het kaasmengsel over het deeg, leg hierover de rest van de filovellen en bespray ze ook met een dun laagje olie.
Maak heel dunne insnedes in het deeg hoe je straks de taart wil verdelen in punten (niet te hard duwen he..)

Zet de taart een half uur in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig is, haal eruit en laat iets afkoelen.

Tja en dan gewoon hier heerlijk van Smullen, ik weet zeker dat ze vaker bij je op tafel komt...

Bron

Alexis, voor mij een keukenheld uit de Griekse keuken ;-)

Serveertip

Heerlijk met een Griekse salade met fetakaas, olijven en ansjovisjes! En een glas ouzo natuurlijk..Hoppa!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar

Doorsturen

Home Recepten