Handgerolde Oreo Bonbons

  • Nagerecht
  • Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

  • Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

  • Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

    Handgerolde Oreo Bonbons

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- twee pakjes Oreo koekjes
- 300 gram melk chocolade
- 175 gram roomkaas
- een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7)
- 1 theelepel vanille extract
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3007,77 kcal
Koolhydraten 315,16 g
Eiwitten 36,71 g
Vetten 175,91 g
Benodigdheden
- Bakpapier
- Bakplaat of bord

Bereidingswijze

Kruimel de koekjes in de blender (of in een theedoek door er daarna met de deegroller op de slaan).


Doe al je roomkaas in een kom, het liefst op kamer temperatuur, en voeg je Oreo mix toe en een theelepel vanille extract. Mix dit met de handmixer/garde of lepel totdat het goed allemaal goed door elkaar heen zit


Gebruik je handen om bolletjes te vormen en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet de bolletjes voor 30 tot 45 minuten in de koelkast


Smelt de bruine chocolade au bain marie of in de magnetron door het na elke paar seconden te roeren. Haal de Oreo bollen uit de koelkast en prik een bolletje aan een satrikker (of vork) en haal het door de chocolade heen totdat het bolletje helemaal bedekt is. Laat het even afdruipen, leg het daarna voorzichtig terug op de bakplaat en haal de satrikker eruit om aan het volgende bolletje te doen. Ga zo door totdat je alle bolletjes gehad hebt. Als de bolletjes te zacht worden, zet ze dan gewoon weer even in de koelkast


Zijn alle bolletjes nu bedekt met chocolade? Laat dit 10 minuten in de koelkast rusten zodat de chocola hard kan worden


Als je nog iets extra's aan je Oreo-bollen wil geven kan je de witte chocola smelten, een vork door de gesmolten chocola halen en dit over de bonbons heen laten druipen. Hierna weer 10 minuten in de koelkast zetten. Done!

Bron

Youtube

Serveertip

In een leuk, klein bonbonpapiertje ziet het er erg feestelijk uit.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Mickgoesrawr avatar
Mickgoesrawr

Doorsturen

Home Recepten