
- twee pakjes Oreo koekjes
- 300 gram melk chocolade
- 175 gram roomkaas
- een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7)
- 1 theelepel vanille extract
- Bakpapier
- Bakplaat of bord
Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan
Kruimel de koekjes in de blender (of in een theedoek door er daarna met de deegroller op de slaan).
Doe al je roomkaas in een kom, het liefst op kamer temperatuur, en voeg je Oreo mix toe en een theelepel vanille extract. Mix dit met de handmixer/garde of lepel totdat het goed allemaal goed door elkaar heen zit
Gebruik je handen om bolletjes te vormen en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet de bolletjes voor 30 tot 45 minuten in de koelkast
Smelt de bruine chocolade au bain marie of in de magnetron door het na elke paar seconden te roeren. Haal de Oreo bollen uit de koelkast en prik een bolletje aan een satrikker (of vork) en haal het door de chocolade heen totdat het bolletje helemaal bedekt is. Laat het even afdruipen, leg het daarna voorzichtig terug op de bakplaat en haal de satrikker eruit om aan het volgende bolletje te doen. Ga zo door totdat je alle bolletjes gehad hebt. Als de bolletjes te zacht worden, zet ze dan gewoon weer even in de koelkast
Zijn alle bolletjes nu bedekt met chocolade? Laat dit 10 minuten in de koelkast rusten zodat de chocola hard kan worden
Als je nog iets extra's aan je Oreo-bollen wil geven kan je de witte chocola smelten, een vork door de gesmolten chocola halen en dit over de bonbons heen laten druipen. Hierna weer 10 minuten in de koelkast zetten. Done!
In een leuk, klein bonbonpapiertje ziet het er erg feestelijk uit.
Youtube
koenspaaam 01-07-2016
Bedankt voor het lekkere recept. Ze zijn echt heerlijk! Het is wel uitdagend om de bonbons van een mooi laagje chocolade te voorzien. Zelf heb ik ze eerst even in de vriezer gelegd alvorens ze met chocolade te bedekken. Dan stolt het laagje sneller en valt de bonbon niet van de sateprikker
tina1951 19-05-2014
Neem ik mee en bedankt ;-)
adeline43 18-05-2014
ik neem je recept mee, bedankt! Groetjes, Adeline
TooDelicious 18-05-2014
Bedankt vo ht receptje, ga dit zeker eens proberen!
rayhanna 10-05-2014
hmm lijkt me heerlijk. Ik neem de recept mee. bedankt!