Pastitio (Griekse gehaktschotel met pasta)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2014
  • Pastitio (Griekse gehaktschotel met pasta)

    Pastitio (Griekse gehaktschotel met pasta)

    Pastitio (Griekse gehaktschotel met pasta)

Heerlijke Griekse schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 eetlpls olijfolie + extra voor invetten
* 1 ui, fijngesneden
* 2 teentjes knoflook
* 750 gr lamsgehakt (Turkse slager)
* 1 blik tomatenblokjes a 400 gr
* 2 theelpls suiker
* 2 eetlpls fijngesneden bladpeterselie
* 1 eetlpl fijngesneden oregano
* 1 theelpl kaneelpoeder
* 1/2 theelpl nootmuskaat
* 1/2 theelpl kruidnagelpoeder
* 500 gr penne of grote macaroni
* 3 eieren, losgeklopt
* 300 ml Griekse yoghurt
* 200 gr feta, verkruimeld
* 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes 3 minuten
- Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in een paar minuten rul en bruin
- Doe de tomaat, suiker, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel erbij en roer goed
- Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afgedekt ca. 15 minuten zachtjes stoven
- Kook intussen de pasta beetgaar en giet af in een vergiet
- Verdeel de pasta over de bodem van een ovenschaal
- Klop de eieren, yoghurt en feta door elkaar en voeg zout en peper toe
- Schenk driekwart van het mengsel over de pasta en schep het een beetje door elkaar
- Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk er de rest van het yoghurtmengsel over
- Bestrooi met de geraspte kaas
- Bak de pastitio in 30-40 minuten in de oven tot hij mooi bruin van boven is

Bron

Delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten