Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

  • Geplaatst op 08-05-2014
  • Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

  • Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

  • Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

    Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op www.hier.nu/coox ofbestel hem hier: http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 rode paprika's
2 uien in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook in plakjes
Tijm (4 takjes verse of 1tl gedroogde)
1 bakje rivierkreeftjes
1 winterpeen, gewassen en in plakken
3 tomaten in blokjes of 1 blikje tomatenblokjes
1,3 liter runderbouillon
Beetje verse koriander
2 handjes nacho cheese chips
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de gewassen paprika's in met olijfolie en rooster deze aan een spies of stok boven het vuur van de COOX tot ze goed kleuren. Laat ze afkoelen en verwijder het vel, de klokhuizen en de stelen. Snijd de paprikas in blokjes. Tip: ontvellen gaat heel makkelijk als je de paprikas laat afkoelen in een gesloten plastic zak!
Hak de uien en de wortel grof en bak deze aan in een flinke scheut olijfolie. Bak even goed door tot ze licht kleuren, voeg dan de tomaten, de knoflook, de tijm en de paprikas toe en bak dit even mee.
Blus af met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Meng de yoghurt met de honing en de gehakte koriander. Verdeel de soep over vier borden, verdeel hierover de rivierkreeftjes, schep hierin een flinke lepel zoete yoghurt, en verkruimel hierover de nacho cheese chips.Serveer meteen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten