1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: Gambar1

  • Aziatisch, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2014

Ingrediënten 14 personen


15 grote eieren.
1 theelepel zout
3 theelepels kaneel
500 gram (room)boter
3zakjes vanillesuiker
1 eetlepelkardemom
375 gram witte basterdsuiker
1 theelepel nootmuskaateetlepels
3eetlepels anijspoederof 6anijsblokjes
150 gram zelfrijz.bakmeel
1theelepel kruidnagel
1 theelepel bakpoeder
bakmeel, zelfde hoeveelheid als de kruiden


Verder heb je nodig


Springvorm 25/26 cm


Baktijd: 4 min. per laag
bakvorm op de onderste richel van de oven
Ovendeur beetje open zetten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

De eieren splitsen. 3 kommen klaarleggen. Springvorm met bakpapier invetten.
van de suiker, de zachte boter en de vanillesuikers mixen.
De eidooiers, anijspoeder en suiker mixen en toevoegen aan de suiker-boter-vanillesuikermengsel. Heel even op laagste stand mixen.
De gezeefde zelfrijzend bakmeel met bakpoeder erdoor spatelen, niet mixen!
De stijfgemixte eiwitten erdoor spatelen, niet mixen!
Het beslag in twee kommen verdelen: in 1 kom de kruiden erdoor spatelen en in de andere kom bakmeel, zelfde hoeveelheid als de kruiden (is 5 eetlepels)..
Laag voor laag onder de gril bakken.

Serveertip

Af laten koelen
lekkerst volgende dag



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Gambar1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top