Bergkaasfondue met maanzaad

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bergkaasfondue met maanzaad

    Bergkaasfondue met maanzaad

    Bergkaasfondue met maanzaad

Door de verschilende soorten kaas krijgt deze fondue een lekker pittige, nootachtige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 stronk broccoli, in roosjes
* 1 stronk bleekselderij (stengels uit het hart)
* 400 ml droge Italiaanse witte wijn
* 2-21/2 eetlpls maizena
* 200 gr fontina al peggio of abondance (kaaswinkel), geraspt
* 200 gr asiago staionato of appenzeller (kaaswinkel), geraspt
* 200 gr gorgonzola pikante, geraspt
* 1 1/2 eetlpl maanzaad
* 1 stokbrood, in blokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de broccoli 1-2 minuten in kokend water met zout, giet af en laat uitlekken
- Halveer de grotere bleekselderijstengels in de lengte, laat de blaadjes eraan zitten
- Leg de groenten op een mooie schaal
- Roer een borrelglaasje wijn en de maizena door elkaar
- Verwarm de rest vna de wijn in een kaasfonduepan tot net tegen het kookpunt
- Voeg alle kaas toe en roer hem erdoor, de fondue mag niet koken
- Roer de maizena erdoor, dan bindt de fondue en verwarm nog 1 minuut
- Voeg het maanzaad toe
- Zet de kaasfondue op een brander

Bron

Delicious

Serveertip

Geef het brood en de groenten erbij om te dippen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jhcv avatar
jhcv

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten